ПОДВИЖЕН ИМОТ

Под подвижен имот се подразбираат хартии од вредност, залиха, мебел, ситен и други инвентар во друштвата, како што се некои инструменти или други ситни алати кои не спаѓаат во основна опрема и некои други подвижни ствари како што се накит и уметнички творби.

Процената на вредноста на подвижен имот се врши во случаи на:

  • Пренос на право на сопственост
  • Определување на вредноста на капиталот во случаите во кои доаѓа до промена на вредноста и структурата на капиталот и при статусни измени
  • Стечајна постапка и ликвидација
  • При финансирање и подигање на хипотекарен и заложен кредит
  • Пребивање и побарување
  • Постапка за експропријација
  • Оданочување со даноци и имот
  • Инвеститорски консалтинг
  • Финансиско известување и
  • Во други случаи предвидени со закон

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Национална Групација за Проценки (НГП), е професионална компанија специјализирана за изготвување на процени од сите области. Нашата цел е со нашата стручност да помогнеме во што побрзо изготвување на процените, со тоа што кон секој предмет се пристапува со посебно внимание